The End
Hallo Allemaal,
Inmiddels zijn we aangekomen in Singapore en zit onze vakantie er bijna op. Wat ons in Singapore meteen opviel is dat het er heel schoon en mooi is. Overal bloemen, planten en bomen, maar geen rotzooi, wat een verschil met Hong Kong. De mensen zijn overigens ook heel erg aardig. Toen Claudia op het vliegveld de weg naar het toilet vroeg, werd die niet verteld, maar werd er een vrouw opgetrommeld die netjes met Claudia meeliep. Maar God zij met je als je je hier niet aan de regels houdt. Op de immigratiekaart die we moesten invullen werden we gewaarschuwd dat er op drugssmokkel onherroepelijk de doodstraf staat. Een beetje nerveus dus liepen we vanuit het vliegtuig naar de douane, maar braaf als wij zijn ging alles natuurlijk goed!
Helaas zij we nu onderhand zo doodop dat er van excursies en tours weinig meer terecht kwam. Een wandeling en een terrasje en verder lekker rusten. Vandaag vertrek het vliegtuig terug naar Frankfurt en daarna nog de cityhopper naar Amsterdam. Na deze monstervlucht van bijna 13uur zit onze reis erop en dus is dit ook een mooi moment om nog eens terug te kijken naar alles wat we hebben meegemaakt.
De reis was in ieder opzicht een waanzinnige beleving. We hebben ongelooflijk mooie en spectaculaire dingen gezien. Met een brok in de keel stonden we bij het Sydney Opera House, de foto waarvan we zo lang gedroomd hadden konden we eindelijk maken. Daarna de Blue Mountains met de Three Sisters en de spectaculaire vergezichten. De Great Alpine Road waarbij we ons honderden kilometers lang in de Alpen waanden. De reis naar Melbourne en de stad zelf die in vele opzichten overweldigend is. En dan Tasmanië waar we met een super leuke groep twee dagen door de nationaal parken trokken. Terug in Melbourne begon The Great Ocean Road die z'n naam meer dan waar maakte. Daarna rustig aan naar Adelaide waar het vliegtuig ons naar Alice Springs bracht. In Alice Springs wachtte hèt outback avontuur van ons leven met Kings canyon, Kata Tjuta en Uluru. Tom en de geweldig leuke groep maakte dit avontuur tot een waardige afsluiting, palya!
Ook het reizen zelf was een hele ervaring. Tien vluchten door 10 tijdzones,2 auto's, treinen, bussen en trams passeerden de revue. De twee stopovers in HongKong en Singapore die ons heen en weer slingerden tussen verschillende culturen.
We hebben niet alleen veel mooie dingen gezien maar ook een bak aan ervaring opgedaan. In plaats van de reis helemaal in handen van een organisatie te leggen, waarbij we maar in de bus hoefden te stappen, hadden wij ervoor gekozen om alles zelf te regelen en uit te zoeken. Dat leverde af en toe flink wat stress op (de gemiste bagage, de creditcard) maar een kleine prijs voor een geweldige levenservaring.
Met een traan nemen we nu niet alleen afscheid van Australië maar ook van de Aussies. Wat een geweldige mensen. Zo relaxed, rustig en easy going. Altijd even aardig en bereid je met alles te helpen. We weten dan ook zeker dat we nog een keertje terug gaan om weer te beginnen bij Sydney (ja,.. ik ben echt verkocht aan die stad) en dan naar het noorden te trekken.
Maar toch zijn we ook weer blij wanneer we thuis zijn. Na vijf weken het weerzien met ouders en familie (Ja Melanie,... nu zijn we er allebei geweest). Vrienden bij The Guitar Night, weer lekker rennen met de hardloopmaatjes bij STB en ook de collega's op het werk worden weer gemist.
Als laatste wil ik iedereen bedanken voor al jullie leuke reacties. We vinden het geweldig dat jullie onze reis met zo veel belangstelling volgden, ondanks dat jullie je iedere keer door mijn gewauwel moesten worstelen. En als we jullie enthousiast hebben gemaakt dan zijn jullie meer dan welkom voor tips en trucs en een paar kilo folders en boekjes die we hebben meegenomen. Ook als iemand niet genoeg had aan de 122 foto's dan ben je van harte welkom voor een biertje en de andere 1097 foto's.
No worries,
Claudia en Michel
Mijn god, wat is het toch snel gegaan. ik kan me heel goed voorstellen dat jullie een traantje hebben moeten wegpikken bij het verlaten van Australië. Helaas komt aan alles een einde, maar wat een ervaringen en herinneringen hebben jullie daar opgedaan zeg. Zoiets vergeet je nooit meer. ik zou zeggen, goede reis terug en verheug me om jullie weer te zien en op de andere 1097 foto's en het biertje. xx
als jullie bij dat biertje ook nog 'werm fleesj' doen dan houden we die marathon fotoavond wel vol haha maar ben blij dat jullie trip z'on geweldige ervaring is geweest en alles goed is gegaan ! Een rustige terugreis en tot volgende week
super mooie beschrijving!!
uiteraard komen we een keertje de andere 1097 foto's bekijken! graag zelfs! :-).
veilige reis terug!
Lieve Claudia en Michel
Wij hebben super genoten van jullie reis op onze vertrouwde veeweg. De geweldige verhalen de super mooie foto's en niet te vergeten skipe en de ''gewone telefoontjes''. Toch zijn wij ontzettend blij als wij jullie morgen weer eens in levende lijve zien (en de rest).
Wij wensen jullie een behouden vlucht en verheugen ons op het weerzien.
Heel veel liefs.
Hi Claudia en Michel,
Wat een verhalen. Ben nu weer helemaal bijgelezen en heb alle foto's bekeken. Wat een super vakantie hebben jullie gehad zo te lezen...
Ik ben beniewd naar alle andere foto's en jullie verhalen natuurlijk.
Hopelijk tot gauw weer.
Liefs Marijke
Jullie hebben GEDAAN wat ik al heel lang WIL. Jullie hebben gelijk: Je moet gewoon boeken!! Bedankt voor deze waardevolle tip, de onderhoudende verhalen en de mooie foto's.
Groetjes en tot ziens,
Rob B.
Adembenemend...kippevel...om te zien en lezen hoe gaaaaf jullie het hebben gehad (nu snap je ook onze reisverslaving ;-)...echt briljant dat jullie zo'n mooie (levens)ervaring hebben opgedaan! Ik vind jullie tour nog 10x zo gaaf als de Oostkust. Tot snel en gun jezelf thuis te tijd om af te kicken. Liefs, Dimp&Tim
bedankt voor jullie leuke blog. we hebben alles erg geboeid kunnen volgen. wat een enorme reis!....
have a nice home comming. Groetjes.
Hey luitjes,
Zit het er weer op he. Wat is dat snel gegaan. En wat een mooie verhalen,en foto,s.
Kom goed thuis.
Tot gauw. Knuffel Francien.
Hallo Claudia en Michel.
De reis is weliswaar voorbij maar ik heb nu jullie prachtige en leuke reisverslag gelezen en een hoop foto's bekeken.Wie weet komt Australie nog eens op ons verlanglijstje te staan. Het zullen dan hotels worden i.p.v. hostels ( slechts 1 letter verschil ).
Het zal de reis van jullie leven zijn geweest. In dezelfde periode zijn 2 kennissen geweest die ook 5-6 weken daar verbleven, in hostels.
Zijn jullie alweer gewend aan thuis ? Ook al aan het werk.......bale.
Ik werk nog 1 week en dan heb ik vakantie en gaan Karel en ik naar Egypte, 9 april. Een bootreis maken langs de Nijl.Ook niet gek.
Fijn dat jullie het zo goed hebben gehad.
groet tante Ine