Michel-Claudia.reismee.nl

De rit door de bergen

Hallo allemaal,

De laatste dagen hebben we door de Blue Mountains, het Alpine National Park en de Great Dividing Range gereden. Daar waren we een paar dagen van de buitenwereld afgesloten. Nu zijn we echter weer bij een grotere plaats aan de kust en dus online! Nu kunnen we jullie weer een beetje bijpraten, beginnende bij Sydney.

Phoe,.... Dat was op het randje. Bij het laatste autoverhuurbedrijf van die dag, bijna tegen sluitingstijd, was er nog net een auto te huur. Na alle paperassen te hebben ingevuld, vetrokken we richting de Blue Mountains. Het hostel dat we daar geboekt hadden was prima. Het was al redelijk laat, dus snel nog even eten en daarna nog skypen met de ouders. Na de eventuele heimwee nog een beetje te hebben weggespoeld met wat bekende biertjes (zie foto) zijn we gaan slapen.

De volgende dag hebben we een flinke wandeling gemaakt (bijna 6 uur). Het Blue Mountain National Park, de Three Sisters en de Katoomba Falls stonden op het programma. Hiervan hebben we enkele foto s toegevoegd die misschien meer zeggen dan drie bladzijden geneuzel van mij.

Daarna zijn we gaan eten. En nog voordat we er een gezien hebben, hebben we er al een op, een heuse kangoeroesteak. En lekker dat ie was!!

De dag erna een mooie rit door de Blue Mountains waarna we aankwamen in Canberra. Op onze stadswandeling ben ik de camera vergeten, stom. Ik zal een beetje proberen te beschrijven hoe de stad eruit ziet. Het is eigenlijk een tekentafelstad. Rechte wegen afgewisseld door rotondes. Af en toe een scheve of ronde straat omdat dat volgens de esthetische normen zo hoort. Alle gebouwen zijn degelijk, zien er goed uit en passen in het totaalplaatje. Wat wel nog opvalt is de grote hoeveelheid groen in de stad. Heel veel gras, bomen en planten. En bovenstaande is allemaal gedrapeerd om Capital Hill, het gebouw waar de regering van Australië zetelt. Hiervan heb ik een plaatje geleend van internet.

Vervolgens twee ritten door het Alpine National Park en de Great Dividing Range. De rit voert dus van Canberra naar Bairnsdale met een tussenstop in Bright. Die rit was erg mooi, en voerde door een skigebied dat net de 2000 meter niet haalde. We moesten wel goed opletten, de ravijnen gingen soms honderd meter naar beneden zonder vangrail of wat dan ook! Gelukkig is dat allemaal goed gegaan. In Bright sliepen we bij aardige mensen die net een hok aan het bouwen waren voor hun nieuwe geiten en een hond die maar niet wilde snappen dat je van een hek dat onder stroom staat af moet blijven.

Morgen begint de reis langs de kust van Bairnsdale naar Adelaide die eigenlijk de rest van de vakantie duurt. We maken wel nog twee uitstapjes; een naar Tasmanie en een naar Alice Springs.

Claudia en Michel

kim

woow, wat een afwisseling! :-)
echt super mooi die foto's ..........

Melanie

Hey vakantiegangers,

ohhh mijn jaloersheid wordt steeds groter. Wat een waanzinnige foto's!! Hier alleen maar pratsj en k*t regen. Die biertjes zijn er trouwens ook errug goed uit :-) Fijn dat jullie zo genieten van deze reis!!
Kan alweer niet wachten tot jullie volgende verhaal en foto's.
Dikke poen
ps. Raoul moet toch weer langer gaan blijven, wie weet komen jullie dalijk toch nog samen terug :-) xx

pap

Hallo, vakantievierders, fijn te lezen en te zien dat het tot nu toe naar wens verloopt. Cem is vandaag geweest en zondag gaan we naar de boys in Doenrade. Het weer wordt hier ook beter. Miro is steeds op zoek naar jullie als ik op Moershei ben. Ook daar is alles ok. Geniet verder en tot gauw weer, pap

Dimphy&Tim

Lieverds...jullie mooie plaatjes halen bij mij mooie herinneringen op ;-))....ben benieuwd naar alle volgende verhalen: erg leuk je manier van schrijven!! Enneh: nichtje we (mam en ik) vinden je net een Italiaanse actrice met je zonnebril! Knappe verschijning ;-) Kus!

Janna

He jullie tweetjes,
Wat een super mooie plaatjes en geweldige verhalen. Ik krijg op deze manier vanzelf weer de kriebels. Ray en ik volgen jullie!
Liefs, Janna

oma melanie

Hallo kindertjes.
Ik ben nu in waubach en hebben net gegeten. Heb de mooie foto's gezien. Wat is het daar toch mooi en al lekker warm. Ik heb gisteren al in de tuin gewerkt. Geniet nog lekker van jullie vakantie. Groetjes en een knuffel van oma voor jullie alletwee.

Francien

Hey sportvriendjes,

Geniet maar heerlijk van het mooie weer en alle verbazingwekkende uitzichten en natuur en (biertjes) hihi. Fijn hoor gezellig met jullie de vakantie door te brengen. Ja hoor zo voelt het een beetje. Kan ik alvast in the mood komen. Sjunne daaag murje en al die anger daaaag. Ciao knuffie. T francien. :)

BARBARA EN HENK.HALLO

Hallo lieve sportieve vakantiegangers,

WAT EEN ENERGIE, jullie hoeven beslist niet bang te zijn dat
er een pondje aankomt als dat zo verder gaat.
Geweldig.
Prachtige foto`s en indrukwekkende verhalen.
Het gaat jullie goed en bllijf genieten van deze heerlijke vakantie en prachtig land.
Wij blijven jullie "op de voet" volgen.
Heel veel liefs vanuit Chevremont.
Adie wa.